У Тиврові відбулися урочистості 4 Всеукраїнського Дня Пам’яті Постраждалих за віру в Україні

3 вересня відбувся Четвертий Всеукраїнский молитовний день мучеників за віру ХХ ст.

День коли ми згадуємо тих, хто відав своє життя зберігаючи найцінніше – свою Віру. Віру в нашого Господа – Ісуса Христа . Молитовний день розпочався з Адорації Пресвятих Дарів. Після Адорації розпочалася Служба Божа, яку очолив єпископ ординарій Кам’янець-Подільскої дієцезії – Леон Дубравський.

Проповідь провадив єпископ Радослав Змітрович ОМІ, під час якої зауважив , що дуже важливо пам’ятати про смерть і не боятись померти. А це можливо коли покладаємось не на матеріальні , земні речі, а на Господа.

По завершенню Служби, в Меморіалі мучеників за віру відбулась Хресна Дорога, роздуми до якої підготував о. Домінік. Зупиняючись на стояннях, кожен міг роздумувати над тим, через які страждання проходили наші предки . Наскільки незламні Вони були.

Деякі свідчення насправді доторкаються сердець. Після закінчення Хресної Дороги мали фуршет.

Велика подяка всім хто долучився до організації та підготовки цьогорічного молитовного дня пам’яті. Особливо Місіонерам Облатам Марії Непорочної, Лицарям Колумба та Йоана Павла ІІ, Миротворцям ХСП з Тиврова, католицькому телебаченню, волонтерам, парафіянам та переселенцям з нашого монастиря, які допомагали у приготувані свята, кухні, семінаристам та хору і усім хто допомагав. Живімо так, аби надалі нести цей дар Віри, який так мужньо відстоювали наші предки.

Мученики за віру української землі моліться за нас і випросіть у Бога справедливий мир та перемогу для України.

Марія-Тереза Шибанова

Залишити відповідь