Меморіал Мученників за віру ХХ ст в Україні відтепер також крім української можна пройти також і в англійскій та польській мовах

Сподіваємося, що унікальна експозиція Меморіалу, яка уже є розробленна з англійським та польським лекторами торкнеться людських сердець, не лише українських, але також і закордоних паломників адже багато людей дуже добре пам’ятає ті часи, навіть якщо це лише дитячі спогади. Ми намагалися створити сучасний меморіал, що промовлятиме до всіх: молодих і людей з досвідом, до простих і дуже освічених.

В Україні і на території колишнього Радянського Союзу Римсько-Католицька Церква досі не мала чогось подібного. Цей проект є унікальний для Католицької Церкви всієї східної Європи, що, окрім пізнавальної та інформаційної, має також виховну мету.

Використання сучасних технологій: музики, світла, візуальних засобів мало б допомогти відвідувачам глибше пережити і усвідомити ще зовсім недавню дійсність.
Меморіал є винятковим місцем, оскільки показує гіркий досвід, який торкнувся майже кожної сім’ї. Досі про це можна було дізнатися лише з публікацій, зараз маємо можливість побачити на власні очі реалії атеїстичного суспільства, а побувавши тут, не можемо не змінитися.

Як хранителі цього місця, усім серцем долучаємося до поширення культу мучеників
радянської доби, щоб пам’ять і про них і приклад їхнього життя жили у свідомості наступних поколінь.

Щоб глибше зрозуміти значення Меморіалу, на цій сторінці можемо поетапно переглянути стояння меморіалу.

У цьому місці також можна затриматися на кілька днів – в монастирі Місіонерів Облатів
Марії Непорочної є реколекційний дім, розрахований на понад 50 осіб. Всі охочі мають можливість, спільно або на самоті, побачити і роздумувати над тим, яким було життя і яких зусиль мали докладати християни нашої землі, щоб в атеїстичному суспільстві зберегти у своїх серцях віру в Бога.

Оскільки Меморіал створено у санктуарії Матері Божої Тиврівської, кожен паломник зможе зміцнити свої духовні сили, наблизитись до Ісуса, який перебуває в Пресвятих Дарах, помолитись перед чудотворним образом Божої Матері ХVIII ст. Це також добра нагода, щоб схилити голову біля могили мучеників за віру і відчути їхнє могутнє заступництво та допомогу, щоб випрошувати благословення для нашої країни у такий складний час і благати Бога, щоб у наших серцях і на нашій землі запанував довгоочікуваний мир.

Залишити відповідь