Наступна річниця мученицької смерті.

«Проживаємо у власному будинку, ще не повністю добудованому, навколо ліс, а до найблищого міста біля 20 км, коли є добра дорога то більш-менш за дві години можна до нього доїхати натомість коли болото то навіть і шість годин не вистачить, щоб там доїхати, в одну сторону» Такі слова читаємо у листі о. Людвіка Вродарчика ОМІ до своєї матері та рідних. 20 квітня 1942 р., Окопи.

Коли Отець Людвік пише про найблище місто на відстані 20 км, місто то напевно має на увазі Рокитне.

Зараз, щоб доїхати цю відстань машиною нам потрібно 40 хвилин, хоч дорога не є з болотом проте дірява

Спільнота місіонерів облатів з Рокитного: оо. Павло Томис ОМІ та Ромуальд Опєвка ОМІ та о. Антон Літвінов ОМІ, який служить у Гнівані на Вінничині та проголошує адвентові реколекції в Рокитнах. 6 грудня поїхали на кладовище, що колись належало парафії в Окопах. Саме у цей день припадає уже 78 річниця мученицької смерті о. Людвіка. Біля Символічного хреста, який поставили Місіонери Облати Марії Непорочної Делегатури в Україні 2007 року, щоб мати місце вшанування смерті співбрата. Також і ми сьогодні запалили лампадки біля першого Місіонера Облата, який служив на цій землі та помолилися за його заступництвом у справах нашого служіння в Провінції, Делегаатурі в Україні та в наших особистих намірах.

На кладовищі є пам’ятка не лише нашому співбрату, Слузі Божому Людвіку Вродарчику ОМІ, але також інші поляки, які загинули в часі Волинської трагедії 1943-1944 рр. Про це свідчить табличка пам’яті загиблих з написом в українській мові

Сердечно запрошуємо до Рокитного та до молитви за заступництвом о. Людвіка Вродарчика ОМІ

Облати з Волині

Молитва за заступництвом о. Людвіка Вродарчика ОМІ

Господи і Боже наш, будь прославлений у своєму священикові Людвіку, місіонері, вірному синові Непорочної Марії. Будь прославлений за його пророчу віру, за його переконаність у силу молитви і за його священицьку ревність, з якою служив справі Твоєї любові. Будь прославлений за те, що Твоїм словом милосердя і поєднання невтомно долав будь-які кордони поміж людьми, щоб усі, а особливо бідні та стражденні, були одно у прославленні Тебе.

Будь прославлений за дар мужності, з якою прийняв мученицьку смерть, не прагнучи зберегти життя будь-якою ціною, але віддаючи його в руки людської злості у відкуп за Твоїх розпорошених дітей. Отче Милосердя, зглянься на свого слугу, отця Людвіка, і заради вишньої слави Твоєї через виявлення його святості вділи мені благодать, про котру прошу Тебе через Ісуса Христа, Твого Сина. Амінь.

Отче наш…. Радуйся, Марія…, Слава Отцю…

Залишити відповідь