Наші досягнення

  • Автор запису:
  • Категорія запису:Без рубрики

Сподіваємося, що унікальна експозиція Меморіалу торкнеться людських сердець, адже багато людей дуже добре пам’ятає ті часи, навіть якщо це лише дитячі спогади. Ми намагалися створити сучасний меморіал, що промовлятиме до всіх: молодих і людей з досвідом, до простих і дуже освічених.

В Україні і на території колишнього Радянського Союзу Римсько-Католицька Церква досі не мала чогось подібного. Цей проект є унікальний для Католицької Церкви всієї східної Європи, що, окрім пізнавальної та інформаційної, має також виховну мету.

Використання сучасних технологій: музики, світла, візуальних засобів мало б допомогти відвідувачам глибше пережити і усвідомити ще зовсім недавню дійсність.
Меморіал є винятковим місцем, оскільки показує гіркий досвід, який торкнувся майже кожної сім’ї. Досі про це можна було дізнатися лише з публікацій, зараз маємо можливість побачити на власні очі реалії атеїстичного суспільства, а побувавши тут, не можемо не змінитися.

Як хранителі цього місця, усім серцем долучаємося до поширення культу мучеників
радянської доби, щоб пам’ять і про них і приклад їхнього життя жили у свідомості
наступних поколінь.

Щоб глибше зрозуміти значення Меморіалу, на цій сторінці можемо поетапно переглянути стояння меморіалу.

У цьому місці також можна затриматися на кілька днів – в монастирі Місіонерів Облатів
Марії Непорочної є реколекційний дім, розрахований на понад 50 осіб. Всі охочі мають можливість, спільно або на самоті, побачити і роздумувати над тим, яким було життя і яких зусиль мали докладати християни нашої землі, щоб в атеїстичному суспільстві зберегти у своїх серцях віру в Бога.

Оскільки Меморіал створено у санктуарії Матері Божої Тиврівської, кожен паломник зможе зміцнити свої духовні сили, наблизитись до Ісуса, який перебуває в Пресвятих Дарах, помолитись перед чудотворним образом Божої Матері ХVIII ст. Це також добра нагода, щоб схилити голову біля могили мучеників за віру і відчути їхнє могутнє заступництво та допомогу, щоб випрошувати благословення для нашої країни у такий складний час і благати Бога, щоб у наших серцях і на нашій землі запанував довгоочікуваний мир.