Четверта сесія Трибуналу беатифікаційного процесу о. Людвіка Вродарчика ОМІ

22-23 квітня 2021 року в Обухові, що біля Києва, у Головному домі Делегатури Місіонерів Облатів Марії Непорочної пройшла четверта виїзна сесія Трибуналу у справі беатифікації Слуги Божого отця Людвіка Вродарчика ОМІ. Під час сесії заслухано 7 свідків, серед яких і ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії Станіслав Широкорадюк OFM.

Cвідків, які зазнали різних благодатей за посередництвом о. Людвіка Вродарчика ОМІ, слухали: о. мгр ліц. Петро Міщук – очільник Трибуналу беатифікаційного процесу; с. мгр ліц. Ірина Ісмагілова CPSICM – секретар і нотаріус, а також промотор правосуддя о. д-р В’ячеслав Грумницький.

Справу беатифікації отця Людвіка Вродарчика ОМІ схвалила Конференція Римсько-Католицьких Єпископів України в листопаді 2013 року на підставі прохання о. Павла Вишковського ОМІ, настоятеля Делегатури Місіонерів Облатів Марії Непорочної в Україні.

11 травня 2016 року в Луцьку, ординарій дієцезії, єпископ Віталій Скомаровський розпочав беатифікаційний процес, під час якого Церква ретельно досліджує і аналізує життя кандидата, щоб підтвердити, що ця людина справді є прикладом для вірних.

Отець Людвік Вродарчик народився 25 серпня 1907 року в Радзьонкові у Верхній Сілезії (Польща). Перші чернечі обіти у Згромадженні Місіонерів Облатів Марії Непорочної він склав 15 серпня 1927 року, після чого розпочав навчання у Вищій Духовній Семінарії в Обрі. Священицькі свячення прийняв 10 червня 1933 року.

Впродовж трьох років він був вікарієм та економом монастиря у с. Кодені над Бугом. Згодом о. Людвіку доручено пастирське служіння та піклування про матеріальні справи монастиря у с. Марковіцах.

17 серпня 1939 року о. Людвіка Вродарчика направлено на східні терени тодішньої Польщі як адміністратора новоутвореної парафії в с. Окопах біля смт Рокитного на Волині, Луцької дієцезії, куди він прибув напередодні Другої світової війни – 29 серпня 1939 року.

О. Людвіка називають мучеником за примирення на Волині, адже у ті надзвичайно складні й напружені часи в українсько-польських відносинах він робив усе, щоб уникнути пролиття крові, намагаючись допомагати, зокрема і своїми медичними знаннями, всім стражденним, незалежно від національної приналежності та віровизнання.

Згідно з розповідями свідків, 8 грудня 1943 року його закатували до смерті в с. Карпилівці, біля Рокитного.

SONY DSC

Молитва за заступництвом о. Людвіка Вродарчика ОМІ
Господи і Боже наш, будь прославлений у своєму священикові Людвіку, місіонері, вірному синові Непорочної Марії. Будь прославлений за його пророчу віру, за його переконаність у силу молитви і за його священицьку ревність, з якою служив справі Твоєї любові. Будь прославлений за те, що Твоїм словом милосердя і поєднання невтомно долав будь-які кордони поміж людьми, щоб усі, а особливо бідні та стражденні, були одно у прославленні Тебе. Будь прославлений за дар мужності, з якою прийняв мученицьку смерть, не прагнучи зберегти життя будь-якою ціною, але віддаючи його в руки людської злості у відкуп за Твоїх розпорошених дітей. Отче Милосердя, зглянься на свого слугу, отця Людвіка, і заради вишньої слави Твоєї через виявлення його святості вділи мені благодать, про котру прошу Тебе через Ісуса Христа, Твого Сина. Амінь.

Отче наш…. Радуйся, Марія…, Слава Отцю… Про отримані благодаті за посередництвом о. Людвіка Вродарчика ОМІ просимо інформувати Віцепостулатора процесу о. Марека Ростковського ОМІ: тел. +380669695446.

Або ж письмово за адресою:

вул. Каштанова, 22а
08704 м. Обухів
Київська обл.
www.omi.org.ua

Залишити відповідь